Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ensimmäinen koiramme oli pitkäkarvainen tricolour collie uros Mer-Las Carrier Pigeon eli "Pige", joka tuli meille syksyllä 1991. Tätä ennen olimme Timon kanssa miettineet, että mikä rotu olisi meille sopiva. Mietimme kahden koirarodun väliltä: joko saksanpaimenkoira tai pitkäkarvainen collie. Molempien rotujen pentuvälitykseen yritin tuolloin soitella ja vain collieyhdityksen pentuvälityksestä sain tiedot kasvattajista, joilla olisi vapaita pentuja. Ja siitähän se sitten lähti. Tarkoituksena oli saada ihan vain kotikoira, jonka kanssa voisi jotain pientä harrastaakin, mutta alkoihan se näyttelypuolikin kiinnostaa ja sen takia ostettiin toinen koira seuraavana vuonna eli "Freddy". Ja kuinka ollakaan pian meillä oli myös Pigen veli "Boby", joka tuli jalostusoikeudella parin vuoden ikäisenä meille asumaan. Kolme urosta eivät tulleet kuitenkaan hyvin toimeen keskenään ja niin Boby muutti asumaan Timon vanhempien luokse, jossa se oli erittäin rakastettu koira - vanheni isomummin kanssa samaan tahtiin.

Koirien kanssa on harrastettu kaikkea ihan vain kotitarpeita ajatellen eli perustottelevaisuutta, käyty pentu- ja agilitykursseilla sekä näyttelyissä. Alkuaikoina olimme innokkaita näyttelyissä kävijöitä, mutta lasten synnyttyä näyttelyt jäivät taka-alalle. Mutta nyt on taas innostuttu kehässä ja kehänlaidalla oleskelusta nykyisten koirien kanssa. Myös pojat hoitavat koiria omien taitojensa ja halujensa mukaan. Vanhimman pojan haaveena on tulla eläinlääkäriksi. Saas nähdä miten käy.

Kasvattajan peruskurssin kävin Joensuussa v. 2005 ja samana vuonna sain kennelnimen Black Lilla´s (lk. ja pk. collie). Kennelnimi sai nimensä meidän ensimmäisen collie narttumme mukaan eli "Lilla", joka on tricolour väritykseltään. Paikallisen kennelkerhon johtokunnan toiminnassa olin mukana pari vuotta. Olin siellä varapuheenjohtajana. Olen Suomen kennelliiton ja Suomen collieyhdistyksen jäsen sekä  allekirjoittanut kasvattajasopimuksen. Timo kuuluu saksanseisojayhditykseen.

Vuonna 2007 saimme ensimmäisen oman pentueen, kun Lilla ja Monty saivat neljä kaunista narttupentua. Tästä pentueesta jäi meille itselle blm narttu kasvamaan.

2008 olemme siirtyneet aivan uuteen koirarotuun eli saksanseisojaan. Maaliskuussa saimme kauan odotetun lk. saksanseisojanartun Pitkäsaaren Lunan. Onkin ollut mielenkiintoista seurata kahden koirarodun eroja, onhan ne jalostettu aivan eri tarkoituksiin. Toiveissa onkin, että Lunasta tulisi metsästyskaveri Timolle.

Perheeseemme kuuluu tällä hetkellä kolmen pojan lisäksi neljä koiraa, yksi hamsteri, kani ja akvaariokaloja.                                 

                                                                                                 23.7.2009/Sari

Black Lilla´s Wonderful Dream, Blomlane´s Down With Love, Sandcastle´s Belle Belief ja Pitkäsaaren Luna
©2019 Black Lilla´s kennel - suntuubi.com